Om
Jeg er en voksen kvinde med begge ben på jorden og hovedet højt løftet mod himlen.
Mit navn er Ghita, jeg er gift med Hans og sammen har vi vores voksne datter Annalina.
Vi er begge født og opvokset i Københavns området, men flyttede for mange år siden til Falster og har gennem årene knyttet stærke bånd til denne dejlige del af Danmark.
Lige siden jeg var barn, har jeg interesseret mig for måden vi mennesker er sammen med hinanden på. Denne interesse for mennesker betød bl.a. at jeg som ung uddannede mig til børnehavepædagog.
Min vej førte mig igennem arbejde med børn i normal og specialområdet. Her fortsatte jeg med at møde mennesker med hver deres helt særlige baggrund og personlighed, der gjorde dem til dem de var - enten alene eller i sammenhæng med de fællesskaber de var en del af. Fællesskaber som familie, venner, daginstitutioner, fritidsaktiviteter - fællesskaber med andre mennesker som måske havde andre forståelser end dem selv.
I disse fællesskaber ligger der mange potentielle konflikter og udfordringer.
Hvordan lærer vi vores børn at handle i disse fællesskaber? Hvad lærte du som barn, og hvad lærer du dine børn? Nu tænker du måske ”Hvordan kan det være nyttigt for mig og mine udfordringer ”?
Mit svar er, at vi ofte tager vores handlemønstre med fra vores barndom. De strategier du lærte som barn, er den mestring du tager med i dit voksenliv. De kan være hensigtsmæssige eller uhensigtsmæssige, men helt sikkert er det, at hvis du oplever modstand eller konflikt i dine relationer og i de fællesskaber du er en del af, vil det sikkert være sundt med et lille kig ”ind ad”. Hvad gør jeg? Hvad tænker jeg? Hvad føler jeg? Kan jeg gøre noget andet, end det jeg gør?
Da min familie og jeg flyttede til Falster i 2006, tog mit arbejdsliv en ny drejning – Jeg begyndte at arbejde i socialpsykiatrien, hvor mit job blev at arbejde med voksne mennesker i egen bolig og med deres behov for recovery. Alle disse dejlige mennesker var på forskellig vis udfordret mentalt i forhold til dem selv og det at agere i fællesskaber.
Min videre faglige rejse førte mig til at arbejde med mennesker med erhvervet hjerneskade, hvilket gav endnu en dimension og en forståelse for og af, hvor på en gang skrøbeligt vores liv er. Jeg observerede i høj grad også hvor megen kraft der er i os mennesker i arbejdet på at få livet til at være så meningsfuldt så muligt.
I 2014 flyttede mit faglige fokus sig til ”Familien” som fællesskab og som individ i familien. Dette faglige fokus betyder at jeg i dag arbejder som familiekonsulent og mediator i forhold til de konflikter, der er et livsvilkår for os alle, og som opstår der hvor mennesker mødes.
Jeg har med tiden fået en uddannelsesmæssig og en fagligt båret forståelse og tilgang til mennesker og konflikter. Det være sig personlige konflikter, konflikter med andre og konflikter i organisationer.
Kompetenceprofil
- Medlem af Center for konfliktløsning
- Certificeret og eksamineret i Mediatoruddannelsen ved Crossing Cultures 2018
- Vejlederuddannelsen i angsthåndteringsprogrammet Cool Kids, 2018, Seminarer.dk
- Konflikthåndtering og mægling i skilsmissesager ved Dansk Familieterapeutisk Institut, 2017
- Eksamineret i KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret, Anerkendende, Pædagogik), Psykolog Centeret i Århus 2016
- Konfliktforståelse i kulturelt perspektiv. Basal konfliktforståelse - Når konflikt bliver til vold, konfliktmægler Nethe Plenge 2011
- Basiskursus i konflikthåndtering, konfliktmægler Nethe Plenge 2010
- Eksamineret i Efter- og videreuddannelsen ”Tværfaglig neuropædagogik”, UCL 2011
- Efteruddannelse i ”Kognitive behandlingsformer” ved Kognitiv Terapi Center, Århus 2009
- Pædagogisk diplomuddannelse, ”Almen pædagogik”, hvor bl.a. pædagogisk formidling og konsulentvirksomhed indgik ved DPU i 2003
- Relationskompetence, Kempler Instituttet, 2004
- Kommunikation og konfliktløsning, Gladsaxe Seminarium, 1999
- Sorg og kriseberedskab
- Uddannet pædagog fra Københavns Børnehave Seminarium,1984